Asus Güvenlik Sistemleri


Sıkça Sorulan Sorular

Güvenlik Firmasını Nasıl Seçmelisiniz?


Güvenliğinizi sağlamak için satın alacağınız bir alarm sistemi, güvenlik kamerası sistemi veya yangın ihbar sisteminin ne ölçüde güvenlik sağlayacağının tespit edilmesi ; güvenlik sistemi kurulacak yerin keşfinden başlanarak, sistem montaıj, eğitim ve güvenlik sistemleri kurulum sonrasında teknik servis destek hizmetlerinin tamamının göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Güvenlik sistemi kurulurken yapılan hatalar uygulamalar, kullanıcının yanlış bilgilendirilmesi, güvenlik sistemi montajında kalitesiz yardımcı ekipman (kablo, konnektör, alçak gerilim transformatörler vb.) kullanılması uzun dönem göz önüne alındığı zaman, giderilmesi oldukça zor bir süreç isteyen sorunları oluşturacağından güvenlik sistemi almadan önce çok iyi şekilde araştırmanızı tamamlamalısınız.

Güvenlik Sistemleri konusunda Firmanın ne kadar köklü bir firma olduğunu inceleyin.

İişinde uzman Profesyonelleri bulun.

Güvenlik Sistemi Firmaları’nın referanslarını sorgulayın.

Ürün markalarını ve fiyatlarını kıyaslayın.

Güvenlik Sistemi kurulması sonrasında verilecek teknik servis hizmetini ve hizmet devamlılığını sorgulayın.

Karşınızdaki Güvenlik Sistemleri Şirketi yetkilileri kurumunuz ve size özel sistem mi sunuyor,bunu sorgulayın.

Güvenlik sistemi ile ilgili ürünlerin fiyat, garanti,satış şartları, ödeme şartlarını değerlendirin.

Ev Güvenliğinizi Nasıl Sağlarsınız?

Evde olsanız dahi, özellikle gece uyurken pencerelerinizi ve balkon kapılarınızı kapalı tutun. Hırsızlar için 3. veya 4. kata çıkmak hiç zor değildir. 

Evinizde olduğunuz zaman kapınızı tanımadığınız kişilere açmayın. Kapınızda mutlaka zincir bulundurun ve resmi görevli olduklarını belirten kişilerden kimlik göstermelerini isteyin. 

Alarm sistemleri hırsızlardan korunmak için en etkili ve bilinen en caydırıcı yöntemdir. Mutlaka, alarm merkezi bağlantısı olan bir alarm sistemi edinin.

Kapı ve pencerelerinizde her zaman kaliteli kilitler kullanın. 

Varsa, apartmanınızın bakımından sorumlu kişiye, binanıza giren çıkanlara, seyyar satıcı ve pazarlamacılara dikkat etmesini, şüpheli durumlarda derhal polise bilgi vermesini söyleyin. 

Evinize gelen "evlere servis" hizmetinde mutlaka eve gelen kişiye kimlik sorun. 

Tatilde olduğunuzda, evinizin posta kutusuna gelen mektupları ve tanıtım broşürlerini tanıdıklarınıza zaman zaman aldırtın.

Evinizde kasanız olsa dahi, fazla miktarda para ve ziynet eşyası bulundurmayın, bunun yerine banka kasalarını tercih edin.

Dış Güvenliği sağlamak amacıyla yeterli oranda çevre aydınlatması sağlayın veya yetkililerden talep edin. 

Gece siz uyurken hırsızın evinize girdiğini fark ettiğiniz durumda, olduğunuz yerde kalın, fark ettiğinizi ona hissettirmeyin ve ne istiyorsa alıp gitmesi için ona izin verin. Nihayetinde önemli olan sizin emniyetinizdir. 

Anahtarınızı kullanan yardımcınız işten ayrıldıysa, kilitleri değiştirin. Kapı anahtarınızı paspas altı, ayakkabı içi, elektrik, su saati yanı gibi yerlerde saklamayın.

Elektronik eşyalarınızın, özellikle dizüstü bilgisayarlarınızın seri numaralarını bir kenara yazıp saklayın. 

Değerli mücevherlerinizin fotoğraflarını veya kamera ile görüntülerini değişik açılardan çekip bir yerde muhafaza edin. 

Evinize hırsız girdiğini anladığınız anda hiçbir şeye dokunmadan polise haber verin. Hırsıza ulaşabilmek sadece bıraktığı deliller ile mümkün olabilmektedir. Delilleri bozmamaya dikkat edin.

Neden Alarm Merkezine Abone Olmalıyım ?


Cep telefonunuza gelecek alarm bilgisinin içeriği olmadığı için olaya acil müdahale etmesi gereken İtfaiye, Emniyet Güclerine, Ambulans, ancak siz olay yerine gidip, durumu tespit ettikten sonra yönlendirilebilecektir.
Oysa Alarm Merkezi operatörü anında alarmın içeriğine göre gerekli birimleri bilginiz dahilinde olay yerine yönlendirecektir.
Sistem çalışıp çalışmadığını hergün düzenli gelen bir Test Sinyali ile kontrol edilir.
Arızalar bu test sinyalinden sonra tespit edilir ve Teknik servis yönlendirilir.
İsteğiniz doğrultusunda alarm sisteminiz ile ilgili tüm raporlamalar (kurma-kapama saatleri, sistemde meydana gelen alarm durumları, giriş-çıkış yapan kişiler vb..) verilebilir.

Gprs Modül Nedir?


Alarm Sistemi Bulnan Yerlerde Hırsızlar Tarafından Telefon Hattı Kesilmeleri Yoğunlaştı.Bunun İçin GPRS Sistemini Önemle Tavsiye Ederiz.Alarm Sisteminiz Gprs Modül Üzerindeki Sim kart aracılığıyla Alarm Merkezine 60 saniye aralıklarla sinyal gönderir.Yani online bağlıdır.Yedekte ise Türk telekom Hattı bulunmaktadır. baz istasyonunda bir çalışma veya arıza olursa bu süre zarfında telekom hattı devrededir.Telefon hattına herhangi bir sabotaj olursa bu bilgi de alarm merkezi tarafından görülmekte ve ihbar yapılmaktadır.

 
Sistem yeni yeni insanlar tarafından tercih edilmeye başlandığı için ,bunu fırsat bilen bazı alarm ve güvenlik firmaları
Fct cihazını veya Gsm modülünü, Gprs Modül takıyoruz diyerek insanları kandırmaktadırlar.

Alarm Panelinden gelen tüm sinyalleri Alarm Haber alma merkezine Rapor edebilir

  • GPRS Data kanalını kullanarak yüksek hızda veri aktarımı sağlar

  • GPRS Data kanalı kullanıldığı Taktirde düşük haberleşme Maliyeti sağlar

  • Bord üzerinde 4 Programlanabilir Giriş

  • Kesintisiz Hat güvenliği Sağlamaktadır

Alarm Merkezi nedir? Nasıl Çalışır? Alınacak Hizmetler Nelerdir?


Alarm izleme Merkezi; kendisine bağlı bulunan abonelere ait güvenlik panellerinin 7 gün 24 saat esasına göre telefon hatları yardımı ile uzaktan elektronik ortamda izlenmesi esasına göre çalışan, T.C. İçişleri Bakanlığının 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 5 'inci maddesi uyarınca yapılanmasını tamamlamış, emniyet birimleri ile ortak çalışan ve resmi makamlar tarafından sürekli denetlemelere tabi tutulan İçişleri Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş yarı resmi bir kuruluştur. Abonelerimize ait tüm bilgi ve belgeler gizlidir (sistemin kurulu olup olmadığı dahil) sadece YETKİLİ PAROLA karsılığı paylasılır. PAROLA ALINMADAN HİÇBİR İŞLEM YAPILMAZ. Yazışmalarımız "Hizmete Özel" dereceli gizliliğe sahiptir. Tüm çalışanlarımız güvenlik sorgulamasından geçirilmiş kişilerdir ve her biri yine İçişleri Bakanlığı'nın onay yazısı ile göreve başlatılmışlardır.

Kapalı Devre Kamera Sistemleri Nedir?


CCTV: İngilizce “Closed Circuit Television” – “Kapalı Devre Televizyon Sistemi” kelimelerinin ilk harflerinden oluşturulmuş teknik bir terimdir. Günümüzde CCTV sistemi denilince kapalı devre kamera sistemi akla gelmektedir.

Klasik televizyon sisteminde görüntü ve ses sinyali bir merkezden pek çok kişiye açık olarak gönderilir. Kişiler alıcıları vasıtasıyla ( televizyon anteni – uydu alıcı – karasal alıcı, internet tv vb ) bu sinyalleri alır görüntüleri uzaktan izler sesleri dinler.

CCTV sistemi ise genellikle lokal bir alanda, sadece ilgili kişilere görüntü ve ses izleme yetkisine izin veren sistemdir. Daha çok güvenlik nedeniyle uygulanır. CCTV sistemleri yakın zamanda eğitim amacıyla da sık kullanılmaya başlanılmıştır.

CCTV SİSTEMİ UYGULAMA ALANLARI CCTV sistemleri görüntü ve ses kaydı, uzaktan izleme, kayıtları oynatma ihtiyacı duyulan her yerde kullanılabilir. Uygulama alanı olarak en basit anlamıyla bir evde dadı izleme bebek kontrolundan, daha geniş uygulama alanı olarak bir şehrin tamamının güvenlik kameraları ile izlenmesi örnek gösterilebilir.
Konunun 4 ana bileşeni vardır:
1. Görüntü sinyalinin alınması : CCTV güvenlik kameraları
2. Sinyalin taşınması : Video sinyalinin kameradan kayıt cihazına kadar taşınması. Kamera – kayıt cihazı arası sinyal taşıma işlemi cctv kablo, koaksiyel kablo, fiber optik kablo, kablosuz alıcı verici üniteler veya link sistemi ile yapılabilir.
3. Kayıt ve izleme ünitesi: kamera görüntüleri ihtiyaca uygun şekilde
– Sadece izleme yapılabilir : swich (kamera seçici – tek kamera izleme / seçilen kamerayı izleme) , quad (dörtlü izleme veya sekizli izleme), multiplexer (dokuzlu veya on altılı izleme)
– Bilgisayar tabanlı kayıt cihazı ile kaydetme – izleme – uzaktan izleme – kayıtları oynatma
– Stand alone dijital kayıt cihazı ile kaydetme – izleme – uzaktan izleme – kayıtları oynatma
4. Görüntüleri uzaktan izleme için görüntü transfer sistemi. Yerel ağ veya internet, link sistemi veya fiber kablo

Analog adresli yangın algılama sistemi ne demektir?


Adresli sistemlerde algılama elemanlarının bağlandığı loop (döngü) hatları mevcuttur. Loop hattının sayısı ve kablolama mesafesi kullanılan panele bağlıdır. Bir loop hattına 128 tane adresli eleman (dedektör, buton) bağlanabilir. Loopta bulunan algılama elemanları kendi içerisinde bölgelere ayrılabildiği gibi her bir algılama elemanı üzerinde barındırdığı aderesleme switchi sayesinde panel tarafından bireysel olarak algılanabilir. Yani herhangi bir dedektör algılama yaptığında dedektörün yeri bireysel olarak panel üzerinden tespit edilebilir. Konvansiyonel sistemler ve adresli sistemler uygulama yerlerine göre seçilip boyutlandırılmaktadır. Bünyesinde az sayıda algılama elemanı barındıran sistemler için konvansiyonel elemanlar yeterli olmakta ve ucuz çözümler sunmaktadır.

Konvansiyonel yangın algılama sistemi ne demektir?


Sistemde kullanılan algılama paneli, algılama elemanlarının bağlandığı bölgelerden oluşmaktadır. Bölge sayısı panelin kapasitesi ile ilgilidir. ( 2....64) Her bölgeye 20 adet algılama elemanı (dedektör) bağlanabilir. Panel ayrıca yangın ihbar butonları ve sirenlerin bağlanacağı giriş ve çıkışlara sahiptir. Herhangi bir dedektör algılama yaptığında veya yangın ihbar butonuna basıldığında, söz konusu algılama elemanı panel üzerinde hangi bölgeye ait ise o bölgeden uyarı sinyali gelir. Örnek olarak: 20 dedektörün bağlı olduğu bir bölgedeki herhangi bir dedektör algılama yaptığında o bölgeden uyarı gelecektir. ( Ama uyarının hangi dedektörden geldiği belli olmayacaktır.)

Sosyal Medya

Sosyal Medyada online olarak bizi takip edebilirsiniz.